"Carnibest is zóóó slecht..."

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Ja kruising kan van alles zijn toch? Dan kan je hond ook op die kruising lijken, dat bedoelde ik... Ik spelde het met een c, moest met een g zijn... O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over ""Carnibest is zóóó slecht..."" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Martine & TerraMartine & Terra

honden foto van Martine & Terra

Ilona, ik heb gisteren haar KVV in een kong gedaan. 't Was even proppen maar ze was er tenminste wel eventjes mee bezig. Dus dank voor de tip, hihi, maar toevallig net uitgeprobeerd (wel leuk trouwens, dan is het niet zo hap-slik-weg).

Nienke, ik heb verder natuurlijk ook geen precies idee of ze wel of niet een Podengo-X is. Ik heb het een keertje opgezocht op internet en er bestaan 6 varianten van de Portugese Podengo: groot met lang/kort haar, middel met lang/kort haar en klein met lang/kort haar. Ze lijken soms ook helemaal niet op elkaar. De grote kortharige zijn echte podenco's (zoals in Spanje), de kleintjes lijken soms meer op een terriër. Volgens mij hebben die Portugezen gewoon niet zoveel fantasie en hebben ze gewoon, om er vanaf te zijn, een hele rits honden "Podengo" genoemd ;-) Mijn ouders waren laatst in Portugal op vakantie en zagen daar alleen maar "Terra's" tot hun verbazing (ze vonden haar zo'n mooi en apart hondje en dan ben je op vakantie en dan zie je gewoon dat het in hetland van oorsprong een "standaard" hondje is, haha)

Als Terra geen Podengo is, geen probleem natuurlijk. Blijft toch een gokje bij een kruising. Maar wat er wel klopte (en mij heeft overtuigd dat er veel Podengo in zit), was de karakterbeschrijving van de Podengo. Tot in de laatste puntjes, zeg maar. Maar anders moet je zelf maar eens (voor de gein) googelen op Portugese Podengo, dan kom je vanzelf tegen wat ik bedoel.

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

Ik neem aan dat Terra een teef is...
Moet ze loops worden??
Of is ze net loops geweest??
Hier merk ik aan mijn honden net als ze loops moeten worden,dat ze ook wat dikker zijn.

Ik geef mijn honden tot 1 jaar alleen KVV,maar als ze loops zijn geweest(voor de eerste keer)moet ik de hoeveelheid ver afnemen omdat ze dan veel sneller aanzetten.

honden page profiel Martine & TerraMartine & Terra

honden foto van Martine & Terra

Ze is al gesteriliseerd, dus die vlieger gaat niet op Cabasja :-) Maar natuurlijk wel weer het feit dat je dan dus weer moet opletten qua voer omdat ze sneller aankomen na een sterilisatie, toch? Wat een gedoe allemaal.

Vanavond voor de eerste keer Carnibest gegeven en ze vond het helemaal geweldig (maar ach... wat vindt ze nou niet geweldig qua eten). Dus even afwachten hoe ze het hier op doet.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi,

Voeren doe je met je ogen.. ;-)
Wordt je hond te zwaar; ga je minder voeren..
Word je hond te mager dan geef je te weinig en doe je er een happie bij..

Het maakt niet uit of je hond steriel is is niet..

Sterre loopt 's zomers gemiddeld zo'n tien kilometer 's morgens in de ochtend en 's middags dan zo'n 4 tot 6 km. en is in de tuin actief overdag..
"s Winters loop ik minder ver met haar en ligt zij binnen te tutten ..

Dan voer ik dus minder..
Iedere hond heeft een eigen voedings behoefte..

En Sterre eet al meer dan een jaar Carnibest, ze ziet er prachtig uit.. O-)
Wat een sprookjes vertellen ze in die winkel...

Ieder pondje komt door het mondje.. ;-)

honden page profiel Martine & TerraMartine & Terra

honden foto van Martine & Terra

Ja, Ilja, ik weet dat ik moet voeren met m'n ogen en ik heb per ongeluk de laatste tijd misschien te veel m'n hart gebruikt :-) (Honger = zielig = iets lekkers tussendoor). Dat was vooral in de kerstvakantie: kinderen thuis, hele ritme weg, iedereen feestvieren dus de hond ook... beetje fout).

Ik denk ook dat door het winterweer we uiteindelijk minder lange wandelingen hebben gemaakt (meer kortere uitlaatbeurten, dus de totaaltijd bleef altijd wel gelijk want ik kijk altijd ff op m'n horloge zodat ik minstens een half uur weg blijf en dan moet ik vaak nog terug naar huis en ben ik uiteindelijk 45 min. weggebleven).

Vooral het spelen van ons met haar in de tuin en met haar hondenvriendjes buiten is er wat bij ingeschoten door het rare weer. Iedereen bleef binnen, de tuin was (is) een drassige bedoening en hoewel we binnen ook de ruimte hebben, kan ze daar minder lekker ravotten doordat er parket ligt (glijdt dan steeds uit).

Mijn hoop is gevestigd op Carnibest en de lente!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over ""Carnibest is zóóó slecht..."" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^